Bekendmaking uitvoerder aanleg snel internet in de hele provincie Groningen

Donderdag 20 juli a.s. wordt bekend gemaakt welke partij snel internet in de provincie Groningen mag gaan aanleggen met subsidie vanuit de regeling “Snel Internet Groningen” van de provincie Groningen, Nationaal Coördinator Groningen (NCG) en de Economic Board Groningen (EBG). Hiermee komt snel internet in de provincie Groningen weer een grote stap dichterbij.

U bent van harte uitgenodigd voor een bijeenkomst op donderdag 20 juli om 9.00 uur in het provinciehuis, kamer 21. Hier zal Patrick Brouns, gedeputeerde Ondernemerschap en Innovatie de bekendmaking doen. Ook Marco Smit, bestuurder van de Economic Board Groningen, en Marijke van Beek, burgemeester van de gemeente Eemsmond en voorzitter van de Stuurgroep Breedband Noord-Groningen, zijn aanwezig om toelichting te geven.

Door de hoge investeringskosten is het voor telecomaanbieders niet rendabel om snel internet in het buitengebied aan te leggen. Daarom hebben de provincie Groningen, Nationaal Coördinator Groningen (NCG) en de Economic Board Groningen (EBG) hier samen 40 miljoen euro voor beschikbaar gesteld. In april van dit jaar konden geïnteresseerde partijen hiervoor businessplannen indienen. Deze plannen zijn de afgelopen periode beoordeeld.

De subsidieregeling. “Snel Internet Groningen” is onderdeel van Groningen@Work, het programma Economie en Arbeidsmarkt van de provincie Groningen, Digitale Bereikbaarheid van de EBG en Kansrijk Groningen van de NCG.