André van der Laan uit Exloo stopt als vrijwilliger

                                                                                       Door Dag in Dag uit / Gerry Grave

Dertig jaar lang veel functies uitgevoerd bij Hunso en HOC

Voetbal en André van der Laan is onafscheidelijk, want er gaat eigenlijk geen dag voorbij dat de 48-jarige niet aan voetbal denkt. Op vrij jonge leeftijd kreeg hij een ernstige blessure en moest hij noodgedwongen stoppen. Hij vervulde vrijwilligersfuncties bij Hunso in Exloo en later bij de fusieclub HOC uit Exloo en Odoorn: na dertig jaar is daar eind juni jl. een einde aan gekomen.

,,Ik vind het na dertig jaar mooi genoeg”, zegt Van der Laan. Natuurlijk zal het even wennen zijn, maar hij kan wél al toezeggen dat hij straks gewoon weer rond de velden is te zien. Hij ontkomt er ook niet aan, want zijn dochter Rianne en zonen Robin en Stefan voetballen bij HOC. Echtgenote Hilde deed ook vrijwilligerswerk. Van der Laan geeft ook aan dat hij het jammer voor het dorp Exloo vindt dat veel voetbalzaken van HOC naar Odoorn gaan. ,,Ik heb nu geen verplichtingen meer.”

Van der Laan was jeugdtrainer en –leider bij Hunso, maar ook bestuurslid van Supportersvereniging ’87. Na zijn blessure volgde hij trainerscursussen en werd hij enkele jaren hoofdtrainer van de club uit Exloo. Maar er was nog veel meer dat Van der Laan deed: scheidsrechter, coördinator Oudejaarswandeltocht, bestuurslid Hunso, technische zaken HOC, consul van de velden in Exloo en hij had zitting in de fusiecommissie voor de oprichting van HOC. De laatste jaren was hij voorzitter van de jeugdcommissie van HOC en coördinator en leider bij de B-junioren.

André van der Laan kreeg een pen met inscriptie en een bos bloemen voor alles wat hij voor Hunso en HOC heeft gedaan.