Alteveer verspeelt overwinning in blessuretijd tegen Pekelder Boys: Alteveerders doen zichzelf te kort

                                                                                        Door Dag in Dag uit / Gerry Grave

Het was afgelopen zondagmiddag niet zomaar een wedstrijd op het Alteveerster sportpark tussen Alteveer en Pekelder Boys. Ten eerste een heuse derby en een duel tussen twee ploegen die nog strijden tegen degradatie. Vooral de gasten uit Boven Pekela staan er heel beroerd voor en weten zich op een directe degradatieplaats geklasseerd. Alteveer heeft nog een paar punten nodig zich rechtstreeks te handhaven. Beide ploegen konden na de zeer spannende wedstrijd een punt bijschrijven, want het duel eindigde in meer dan honderd minuten voetballen in 4-4.

Alteveer – Beide ploegen zit het de laatste tijd niet echt mee en dus kan het wel eens een loodzwaar slot van het seizoen worden. Pekelder Boys kende een iets minder slechte laatste periode dan de geel-zwarten, maar moet nog alle zeilen bijzetten om volgend seizoen niet in de vijfde klasse te moeten spelen. Stuivertje wisselen met de buren van PJC is iets wat ze niet willen in Boven Pekela en dus streden de volgelingen van Hiske de Vries met man en macht om de drie punten mee naar huis te nemen. Alteveer deed dat ook, want die ploeg speelt het bekende spelletje waarin altijd wordt geknokt voor een goed resultaat en dat hoeft niet altijd met mooi voetbal. Vorig seizoen leverde dat behoorlijk wat succes op met een periodetitel en dus een nacompetitieplaats. Ze hebben het geweten in het dorp.

Ook hebben ze geweten dat de gasten van de dag niet voor niets waren gekomen: natuurlijk voorop in de strijd en dus alle ingrediënten voor een zeer aantrekkelijk en spannend duel en eraan voorafgaand rood-witte linten langs de omheining en zelfs een doel bleef niet gespaard van de kleuren van de Boys.

‘Kom op Boys’ ging het voorafgaand aan het duel dat tijdens werkelijk schitterende weersomstandigheden werd gespeeld. Alteveer-bestuurslid Kas Oortwijn had er ook wel zin in, maar voordat hij een plekje langs de lijn bemachtigde las hij de opstelling voor met de bekende namen. ,,Een stuk of wat spelers is gewoon niet fit, maar ze doen wél mee. We hebben ze nodig”, sprak hij de aanwezigen in de bestuurskamer even ervoor toe. En dat was ook zo: Alteveer kan niet zonder sterkhouders die het team een enorme boost geven. Bryan Schenkel bijvoorbeeld. Niet helemaal fit, maar er toch bij en en passant de maker van het eerste Alteveerster doelpunt na een kwartier spelen. Acht minuten eerder scoorden de bezoekers door Eric Burema. Na een kwartier leken ze overnieuw te kunnen beginnen, maar Patrick Koster van Pekelder Boys stak er een stokje voor: met een keihard schot verschalkte de 45-jarige de drie jaar jongere Sander van Duuren. Daarna bleef het qua doelpunten heel even stil, maar duidelijk was dat er wel eens vaak kon worden gescoord. Na iets langer dan een half uur te hebben gespeeld zorgde Rudy Wortelboer voor de gelijkmaker en drie minuten later was het Martin Schreuder die de gasten weer aan de leiding bracht. Met een 2-3 stand gingen beide ploegen de rust in en kon het nog alle kanten op.

In de bestuurskamer ging het vervolgens over de scheidsrechter die goed floot, maar geen kaarten gaf daar waar dat eigenlijk wél zou moeten als gevolg van harde charges. Hij zou het in de hand moeten houden was een van de deviezen. Na rust liet leidsman Bos zien wel degelijk een aantal prenten te hebben meegenomen, want Willem Lubberts ondervond het als eerste; hij kreeg een gele kaart bij een

3-3 stand die op het scorebord was gebracht door een rake kopbal van Alteveer-speler Ray den Boef. Vlak na de gele kaart van Lubberts liep hij bijna tegen een rode kaart aan nadat hij Bryan Schenkel in het strafschopgebied tegen de grond werkte. Een strafschop volgde en good-old René Meems wist er wel raad mee en zorgde ervoor dat zijn ploeg voor het eerst in de wedstrijd aan de leiding kwam.

De 4-3 stand bleef lang staan. Het duel werd niet minder hard en er werd echt voor elke centimeter gestreden. Er gebeurde ook van alles: Pekelder Boys-doelman Gert Veninga moest het veld zelfs verlaten vanwege een opgelopen blessure. Hoewel Alteveer liet zien in de tweede helft de betere te zijn liet de ploeg na de punten in eigen huis te houden. In de dertiende minuut (!) van de blessuretijd ging het voor de thuisploeg namelijk mis: René Meems maakte ‘in de zestien’ een overtreding op Eric Burema en wederom volgde een strafschop die door Willem Lubberts tot doelpunt werd gepromoveerd en dus werd de eindstand van 4-4 bereikt. Beide ploegen schoten er niet heel veel mee op. Het publiek was de enige winnaar van de dag, want hoewel er geen goed voetbal was te zien was er wel ontzettend veel strijd waarneembaar en natuurlijk veel doelpunten.

Alteveer-Pekelder Boys 4-4
Scoreverloop: 7. Eric Burema 0-1, 15. Schenkel 1-1, 16. Koster 1-2, 33. Wortelboer 2-2, 36. Schreuder 2-3, 59. Den Boef 3-3, 66. Meems 4-3 (strafschop), 90. Lammerts 4-4 (strafschop).

Toeschouwers: 175.
Scheidsrechter: Bos.

Alteveer: Van Duuren; Wolfs, Van de Kamp, Meems en Van Zon; Wortelboer (76. Veldkamp), Jansen en Klinkhamer; Den Boef, Schenkel en Akpinar (87. Altunay).

Pekelder Boys: Veninga (76. Zuur); Westers, Hoiting (76. Keetels), Lammerts en Fransens; Orsel, Roelfsema, Eric Burema en Schreuder; Koster en Kuiper (79. Patrick Abee).