56e Internationaal “Formido” Hunzetoernooi in Gasselternijveen

 

Tijdens het 3e weekend van juni zal Gasselternijveen weer in de ban zijn van het jaarlijkse Internationale  Formido Hunzetoernooi. Een kleine 40 handbalverenigingen zullen deze editie weer deel nemen deel aan het toernooi. Veel van deze teams zullen ook dit jaar hun tenten weer op slaan op sportcomplex De Hunze. De 56e editie wordt dit jaar gehouden tijdens het weekend van 16 tot en met 18 juni.

Het Hunzetoernooi is vanaf 1961 een niet meer weg te denken sportevenement in de regio. Het toernooi staat bekend als het grootste buitenhandbaltoernooi in Nederland en Europa en wordt door de vele deelnemers traditioneel gezien als afsluiting van het seizoen. Naast veldhandbal zal dit jaar voor het eerst ook Beach Handball gespeeld in Gasselternijveen. Deze trend in de handbalsport is niet te stuiten en ook Gasselternijveen moet daarin mee.

Nog steeds wordt het toernooi gespeeld op het sportveldencomplex te Gasselternijveen. De organisatie kan veel ruimte bieden aan de deelnemers door maar liefst 12 grasvelden en 2 beachvelden uit te zetten.

Zoals gebruikelijk zijn er naast het sportieve gebeuren uiteraard ook nevenactiviteiten in de grote tent op het complex voor alle  deelnemers en voor iedereen uit de regio die een gezellige avond wil beleven.

  • Vrijdagavond 16 juni van 20.00 tot 24.00 uur een discoavond met als thema. De toegang is gratis;
  • Zaterdagavond 17 juni van 21.00 tot 01.00 uur het alom bekende tentfeest met medewerking van de Ten Speed. De entree voor deze avond bedraagt slechts € 6,– p.p. Let op: voorverkoop € 4,00 (verkrijgbaar bij de Dagwinkel in Gasselternijveen)

Het nieuwe bestuur van de organiserende stichting bestaande uit vijf bestuursleden, is met recht trots nog altijd een beroep te kunnen doen op de vele vrijwilligers die het mogelijk maken dit handbaltoernooi met een enorme uitstraling in binnen- en buitenland te kunnen organiseren. Zonder hun is het niet mogelijk om een toernooi van dit formaat te organiseren!